CAW Nederland bij NPO Radio 1

CAW Nederland bij NPO Radio 1

Afgelopen nacht waren Mirjam en Alejandro van Chilean Adoptees Worldwide (CAW) te gast bij NPO Radio 1. Tussen 02:00u tot 03:25u werd er ingezoomd op de adopties uit Chile en de Nederlandse non die hierbij betrokken was zoals het Algemeen Dagblad op 03 December 2022 en 08 December 2022 schreef in een tweetal publicaties.

Mirjam belde in vanuit haar huis om tevens haar verhaal te doen. Zij werd door de Nederlandse non aan een biologische familie gekoppeld die uiteindelijk na DNA onderzoek niet haar biologische familie bleek te zijn…

Alejandro legde uit hoe hij door de Nederlandse non dood werd verklaart richting zijn moeder en zo in Nederland terecht kwam om geadopteerd te worden.

Ook is er verder gesproken over adopties in het algemeen waar we vaak zien dat het gaat om een markt gedreven door een vraag dat vervolgens een aanbod creëert. Er was ook ruimte om breder een opinie te geven over de adoptie-stop in Nederland en de overige belangenorganisaties aan te stippen die samen optrekken om dit nader aan de kaak te stellen. 

De mensen bij NPO Radio 1 vonden het al met al hele heftige materie maar noodzakelijk om dit voor te leggen aan het publiek. Wordt vervolgd.

Hieronder de audio naar de uitzending.

(Klik op onderstaande afbeelding en vervolgens op “Speel uitzending af”)

Hieronder de playlist met de nummers die op verzoek van Mirjam en Alejandro zijn gedraaid tijdens de uitzending.

1 COMMENT

comments user
Joris Maas

Goede uitzending en interessante vragen! Goed dat de NPO hier een topic aan heeft gewijdt inclusief interessante vragen van luisteraars.

Groet,

Joris Maas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Content is protected !!